Kde se pěstuje tyčková rajčata?

Obsah

Kde se pěstuje tyčková rajčata?

Kde se pěstuje tyčková rajčata?

Způsob pěstování záleží na typu rajčete a vhodném výběru odrůdy. Tyčková rajčata se většinou pěstují venku, ve fóliáku nebo skleníku, nižší keříčková a zakrslá rajčata se uplatní na záhoně či v nádobách.

Jak předejdete rajčata?

Nejlépe jí předejdete tak, že nenecháte rajčata dotýkat se země. Pokud se větvičky rajčat ohnou pod tíhou plodů, podepřete je prkýnkem, kouskem dřeva (každý správný hospodář si schovává každý kousek dřeva, protože ví, že se bude hodit).

Jak zavlažovat rajčata?

Nepravidelné zavlažování snižuje jakost a množství plodů. Osvědčený způsob, jak udržet vlhkost a přitom půdu nepřemokřit, je nastýlání slámou nebo černou fólií. Odpar vody je nižší a na udržení půdní vlhkosti stačí zavlažovat dvakrát týdně podmokem, aby se co nejméně vody dostalo na listy. Optimální teplota pro růst rajčat se pohybuje kolem 22 °C.

Jak přenesit herbicidu na rajčata?

Přenesení herbicidu na rajčata není příliš těžké, stačí použít stejný postřikovač nebo dát posekanou trávu jako mulč ke kořenům rajčat. V závislosti na závažnosti expozice se může na listech objevit řada příznaků – plody mohou být deformované či se vyvíjet nepravidelně.

Související příspěvky: