Co je vytrvalý plevel na zahrádkách?

Obsah

Co je vytrvalý plevel na zahrádkách?

Co je vytrvalý plevel na zahrádkách?

Velmi významný vytrvalý plevel hlavně na zahrádkách. Je úporný, houževnatě setrvává na stanovišti. Mladé listy je možno použít do salátů. Je hojně rozšířený na celém území republiky. Tomuto plevelu vyhovují stanoviště vlhká, pohostinná, živinami bohatá, zvláště na dusík.

Jak se zbavit plevelu vrcholného léta?

Když jste na jaře pečlivě odstranili všechen plevel, najednou zjišťujete, že začíná růst nový. Je to především plevel vrcholného léta, kterému nevadí ani vyšší teploty, ani méně vláhy. Je schopen vyrůst i v chudší půdě a má-li příznivé podmínky, roste až neuvěřitelně rychle.

Kdo je nejlepším herbicidem plevelů?

Tady platí přísloví, že nejlepším herbicidem je motyka. Jen neustálým mechanickým odstraňováním kořenů vytrvalých plevelů se vám podaří jejich bujení omezit.

Co se týče pěstování svlačky?

Šíření svlačce značně omezuje hluboké zpracování půdy a pravidelné pletí. Nezničíte ho sice zcela, ale značně omezíte jeho růst a šíření, takže ho můžete mít pod kontrolou. Velmi významný vytrvalý plevel hlavně na zahrádkách. Je úporný, houževnatě setrvává na stanovišti. Mladé listy je možno použít do salátů.

Související příspěvky: