Jak víno prospívá našemu zdraví?

Obsah

Jak víno prospívá našemu zdraví?

Jak víno prospívá našemu zdraví?

Víno si oblíbili již ve starověku a brzy objevili i jeho pozitivní účinky na zdraví. První objevil pozitivní účinky vína na zdraví Hippokrates. V současné době odborníci všeho druhu spekulují o tom, které víno více prospívá našemu zdraví, červené nebo bílé? Hlavní složkou vína je voda.

Jaké víno je zdravější?

Bílé víno působí jako silný antioxidant, je také dobrým prostředkem v prevenci onemocnění srdce a cév. Jaké víno je zdravější – bílé nebo červené? Stále přetrvává tvrzení, že červené víno je účinnější preventivní prostředek proti nemocem srdce a cév než bílé víno. Avšak vědecké studie dokazují pravý opak.

Co je bílé víno?

Bílé víno není bílé, má různé barvy od slámově žluté, přes nazelenalé zbarvení až po zlatavou barvu. Bílé víno má močopudné účinky a snižuje pocit hladu.

Proč je bílé víno silnější než červené víno?

Bílé víno je také silnější antioxidant, snižuje volné radikály až o 34 %, zatímco červené pouze o 15 %. Bílé víno také více snižuje krevní srážlivost než červené víno. Léčivé účinky vína záleží nejen na tom, zda se jedná o červené či bílé víno, ale také na odrůdě, odkud víno pochází.

Související příspěvky: