Jak funguje bezdrátové připojení k internetu?

Obsah

Jak funguje bezdrátové připojení k internetu?

Jak funguje bezdrátové připojení k internetu?

Připojení probíhá "vzduchem", není třeba pokládat žádné kabely, je třeba být pouze v dosahu vysílače. Bezdrátové připojení k internetu přes WiFi je u nás velmi populární. Dosahuje rychlosti až desítek Mbps a je nabízené často zcela zdarma.

Jaké jsou možnosti připojení internetu na doma?

Internet na doma: Jaké existují možnosti připojení? 1 Kabelové připojení. První možností je připojení přes kabelovou televizi, které patří mezi velmi oblíbené způsoby... 2 Pevné ADSL připojení. V případě, že máte v bytě přípojku na pevnou telefonní linku, můžete využít jednu z dalších... 3 Bezdrátový internet 3G/4G LTE. Toužíte po levném internetu nejen na doma, ale i na cesty... More ...

Jak se připojit k internetu?

Jak se připojit k internetu aneb Jaké typy připojení jsou na výběr? 1 Drátová připojení. Jak je z názvu patrné, je realizováno vždy nějakým druhem kabelu (viz níže). Vysoké rychlosti pro stahování a odesílání dat. 2 Bezdrátové připojení k internetu. (Obecně až lidově označované jako WiFi) je v Česku vůbec nejpoužívanější. ... 3 Rychlé mobilní internetové připojení. Dá se říct, že ve srovnání s jinými vyspělými státy je mobilní internetové připojení v Česku stále v jakési dětské fázi.

Jaké jsou podmínky pro připojení k internetu?

Nutnou podmínkou pro připojení je být v dosahu pokrytí nějaké bezdrátové sítě - nejčastěji WiFi. Dále potřebujete počítač nebo notebook vybavený Wi-Fi technologií (některé notebooky již jsou vybavené, jiné lze dovybavit Wi-Fi PC kartou nebo USB klíčem). Někdy je třeba si pořídit anténu, stožár, rozbočovač, ethernetový kabel a další zařízení.

Související příspěvky: