Co je příčinou úniku chladící kapaliny?

Obsah

Co je příčinou úniku chladící kapaliny?

Co je příčinou úniku chladící kapaliny?

Příčin úniku chladicí kapaliny může být několik. My si všechny možné příčiny vysvětlíme a zároveň si řekneme, co se se vzniklým problémem dá dělat. Úkolem chladící kapaliny je ochlazování zahřátého motoru a ochrana chladícího systému před korozí.

Jak vyměnit chladicí kapalinu?

Každé dva roky je vhodné vyměnit chladicí kapalinu nejlépe v servisu, který ví, jak starou chladicí kapalinu ekologicky zlikvidovat. Chladicí kapalina může unikat do prostoru ventilového mechanismu. V takovém případě by došlo k zředění chladící kapaliny s olejem, což by se projevilo výraznou změnou hladiny motorového oleje.

Proč uniká chladicí kapalina?

Zpozorovali jste, že z chladiče uniká chladicí kapalina? Příčin úniku chladicí kapaliny může být několik. My si všechny možné příčiny vysvětlíme a zároveň si řekneme, co se se vzniklým problémem dá dělat. Úkolem chladící kapaliny je ochlazování zahřátého motoru a ochrana chladícího systému před korozí.

Jak odstranit stopy chladící kapaliny z chladiče?

Problém nastává tehdy, pokud se z chladiče “ztratí” cca 3 dcl chladící kapaliny během najetých 50 km. Pokud tedy najdete stopy chladící kapaliny pod autem, je vhodné tomu začít věnovat pozornost. Nejprve prohlédněte motor, prostor kabiny a zkontrolujte hladinu oleje. Hledejte stopy uniklé vody z chladiče.

Související příspěvky: