Kdy se alkohol pít?

Obsah

Kdy se alkohol pít?

Kdy se alkohol pít?

Jiná, modernější antibiotika existují. Zda jsou však vhodnější než penicilin, rozhodne lékař. Při užívání některých antibiotik se alkohol pít nesmí. Při užívání jiných tento zákaz striktně neplatí, ale ani v těchto případech ho nepijte. Když tělo bojuje s infekcí, alkohol ho dále zatěžuje, a tělo se pak pomaleji léčí.

Co se týče pití alkoholu?

Pití alkoholu může mít negativní vliv na celkové fyzické i psychické zdraví. Významně rovněž ovlivňuje rodinný a společenský život. Alkohol funguje podobně jako některé drogy. Vyvolává pocity vzrušení a zároveň odstraňuje zábrany a úzkost.

Jaká je jednotka alkoholu v pivu?

Například jedna jednotka alkoholu je přibližně rovna: Pamatujte ale, žeexistuje množství vín a piv, které mohou být silnější a tím pádem obsahují i více jednotek alkoholu. Pokud tedy vaše 6% pivo obsahuje šest jednotek alkoholu v jednom litru a vypijete ho půl litru, pak vypijete celkem tři jednotky alkoholu.

Kolik jednotek alkoholu pijete týdně?

Pokud tedy vaše 6% pivo obsahuje šest jednotek alkoholu v jednom litru a vypijete ho půl litru, pak vypijete celkem tři jednotky alkoholu. Tři půllitry piva, třikrát týdně, představuje zhruba 18 – 20 jednotek alkoholu týdně. Toto je téměř horní hranice pro muže.

Související příspěvky: