Co se týče baterie typu AGM?

Obsah

Co se týče baterie typu AGM?

Co se týče baterie typu AGM?

Baterie typu AGM i ostatní bezúdržbové akumulátory nemají rády teplo a neměly by být umístěny v blízkosti motoru a jeho součástí. Výrobci doporučují zastavit nabíjení, když jádro baterie dosáhne teploty 49°C.

Co je baterie AGM?

Baterie AGM (Absorbent Glass Mat, absorpční skleněná rohož) Je olověná baterie, ve které elektrolyt není v obvyklém kapalném stavu, ale jako porézní sklolaminátové plnivo, které je zase impregnováno elektrolytem.

Jak se vyrábějí baterií AGM?

Plochá konfigurace baterií AGM. Tento způsob výroby umožňuje lepší uchování elektrolytu a vynikající těsnost separátorů, aby vydržely nabití a vybití, a jak bylo uvedeno výše, mají vyšší kapacitu. Na rozdíl od spirálovitého tvaru se vyrábějí nejen v USA, ale také v Evropě.

Jak nabíjet baterie AGM?

Proces nabíjení lze provádět s mírně větším konstantním nabíjecím proudem než 10% kapacity baterie, neměl by však překročit 20%. Desky jsou vyrobeny z vysoce kvalitního olova, které vám umožní plně se nabít během několika hodin. Baterie AGM lze nabíjet pouze speciální nabíječkou, takže není možné vydávat konkrétní doporučení.

Související příspěvky: