Jak ukončit nájemní smlouvu?

Obsah

Jak ukončit nájemní smlouvu?

Jak ukončit nájemní smlouvu?

Ukončení nájmu. Ukončení nájemní smlouvy vzájemnou dohodou je nejjednodušší a oboustranně nejpohodlnější variantou. Pronajímatel a nájemce mohou totiž uzavřít dohodu o skončení nájmu bez ohledu na to, zda byl ve smlouvě nájem uzavřen na dobu určitou nebo neurčitou, či ještě nevypršel dojednaný termín pronájmu.

Jak vypovědět smlouvu o nájmu bytu?

Nájemce je oprávněn vypovědět smlouvu o nájmu bytu uzavřenou na dobu neurčitou kdykoliv bez udání důvodu. Naopak smlouvu uzavřenou na dobu určitou lze vypovědět jen v případě, že se podstatně změnily okolnosti, z nichž strany při vzniku nájemní smlouvy vycházely. Délka výpovědní doby je tři měsíce. Na závěr je třeba zopakovat, že výpověď smlouvy ...

Co je výpověď nájemní smlouvy?

Výpověď nájemní smlouvy. Jednostranná výpověď z nájmu bytu musí mít vždy písemnou formu a musí být doručena druhé smluvní straně. Pozor na moderní formy komunikace. Za písemně podanou výpověď se rozhodně nepovažuje odeslání e-mailu nebo dokonce SMS.

Jak uzavřít nájemní smlouvu dohodou?

Ukončení nájemní smlouvy vzájemnou dohodou je nejjednodušší a oboustranně nejpohodlnější variantou. Pronajímatel a nájemce mohou totiž uzavřít dohodu o skončení nájmu bez ohledu na to, zda byl ve smlouvě nájem uzavřen na dobu určitou nebo neurčitou, či ještě nevypršel dojednaný termín pronájmu.

Související příspěvky: