Jaký je jablečný ocet z jablek?

Obsah

Jaký je jablečný ocet z jablek?

Jaký je jablečný ocet z jablek?

Jak už logicky ze samotného názvu vyplývá, vyrábí se jablečný ocet z jablek, která jsou rozdrcená a poté se musí nechat kvasit. Kvalita octa se samozřejmě odvíjí od konkrétního zakoupeného produktu. Vhodný je čistý jablečný ocet, který je mírně zakalený, což není na škodu, ba naopak.

Jaké jsou účinky jablečného octa?

Pravidelné užívání jablečného octa má následující účinky na lidský organismus: 1 ředí krev 2 napomáhá dobrému trávení a podporuje štěpení tuků – to z něj dělá vhodný doplněk na hubnutí 3 má vliv na pročištění organismu od zplodin způsobených nevhodnou stravou 4 ničí hnilobné bakterie ve střevech 5 čistí ledviny 6 pomáhá při chronické únavě 7 léčí infekce dutin, bolesti hlavy, bolesti v... More ...

Proč konzumovat jablečný ocet?

Jablečný ocet může mít kromě léčivých účinků i svou negativní stránku. Časté užívání v neředěném stavu může poškodit zubní sklovinu. Po konzumaci jablečného octa je vhodné si vypláchnout ústní dutinu čistou vodou, stejně tak i vyčkat s čištěním zubů alespoň půl hodiny.

Co se týče jablečného octu?

Jablečnému octu se také přezdívá elixír mládí. Bývá považován za všelék. Je pravdou, že první zmínky se objevily před mnoha tisíci lety, kdy sám Hippokrates užíval ocet jako účinné antibiotikum. V průběhu americké občanské války byl používán ocet k léčbě zápalu plic a při žaludečních nevolnostech.

Související příspěvky: