Co je myšlení od vjemů a zkušeností?

Obsah

Co je myšlení od vjemů a zkušeností?

Co je myšlení od vjemů a zkušeností?

Myšlení od jednotlivých vjemů a zkušeností postupuje k obecným pojmům a jejich prostřednictvím k praktickému i teoretickému zvládání světa. Navazuje tak na smyslové vnímání, využívá paměti a tvořivosti, se svými obsahy však zachází soustavným a více méně pravidelným způsobem.

Co je myšlení?

Když mluvíme o myšlení, máme na mysli psychologický duševní processkrz které mohou lidé vytvářet, regulovat a rozvíjet myšlenky o sobě, o prostředí, které nás obklopuje nebo o jiných. Myšlenky, které si lidé osvojují, mají odlišné individuální charakteristiky a postupem času se vyvíjejí.

Jaké jsou vlastnosti myšlení?

U myšlení lze rozlišovat několik vlastností: 1 Sbíhavost (konvergence) - schopnost držet se určitého tématu a jít po linii logických souvislostí. 2 Rozbíhavost (divergence) - nazývané také umělecké, tvořivé myšlení vyznačující se velkou šířkou záběru. 3 Šířka (rozhled) - jakou šíři poznatků a problémů jsme schopni v myšlení zahrnout či řešit. More ...

Jak se osvojují myšlenky?

Myšlenky, které si lidé osvojují, mají odlišné individuální charakteristiky a postupem času se vyvíjejí. Myšlenka bude vždy doprovázena dalšími typy mentálních procesů, které mají úzký vztah s emocemi, které jsou regulovány limbickým systémem.

Související příspěvky: