Kde je borax přírodního původu?

Obsah

Kde je borax přírodního původu?

Kde je borax přírodního původu?

Borax je přírodní solí, která se běžně nachází při dolování ze suchých jezerních pánví a je zdrojem dalších průmyslových sloučenin. Hlavní zdroje boraxu se nachází v Kalifornii a v Turecku. Technicky jde o hydrát borátu sodnatého. Veškerý borax je přírodního původu a jedinný rozdíl je v obsahu vázané vody.

Co je borax?

Borax 1 Co je to borax. Chemický vzorec je Na2 [B4O5 (OH)4]•8H2O, tedy tetraboritan sodný. Název borax označující jednoklonný... 2 Použití boraxu. Své využití nachází borax v chemickém a potravinářském průmyslu, sklářství, papírenství, v zemědělství... 3 Použití boraxu v domácnosti. V domácnosti se borax nachází v mýdlech, změkčovači vody a jako bělidlo v pracích... More ...

Proč se borax používá jako hnojivo?

Rozsah a způsob použití: Borax se používá jako hnojivo určené k odstranění nedostatečné výživy plodin a stromů borem. Nedostatek bóru způsobuje srdéčkovou hnilobu řepy včetně cukrovky, u jablekdochází ke křenčení, u hrušek ke kámenčivosti a hořké pihovitosti.

Jak se používají boraxové globule?

Borax globule . Boraxové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. Příčinou mykotické vulvovaginitidy jsou kvasinky rodu Candida. Asi v 90 % případů je to Candida albicans, asi v 10 % případů C. glabrata. Zachytit se může řada dalších druhů, které však dohromady tvoří jen asi 1 % případů.

Související příspěvky: