Jak postupovat při čištění mosazi?

Obsah

Jak postupovat při čištění mosazi?

Jak postupovat při čištění mosazi?

Pokud je oxidace způsobená špínou a chcete ji vyčistit, postupujte stejně jako u čisté mosazi a čistěte pomocí citrónové pasty. Kromě zmíněných metod čištění mosazi existují i takzvané „babské rady“, které zahrnují čištění pomocí kečupu, bílého jogurtu či octa se solí.

Proč je mosaz špinavá?

Mosaz je vyrobená spojením mědi, zinku a dalších kovů. Často se špiní, jelikož snadno akumuluje špínu a mastnotu. Přesto se v dávných dobách využívala především mosaz, neboť je odolná a vypadá elegantně. Později se kromě čisté mosazi začala vyrábět mosaz s patinou, která vypadala zajímavěji a také byla dražší.

Co je plantární fasciitida?

Plantární fasciitida (syndrom patní ostruhy) 1 Příčina vzniku onemocnění. Plantární fascie (aponeuróza) je silný pruh vazivové tkáně, který začíná na vnitřním výběžku... 2 Rizikové faktory. Příčina vzniku plantární fasciitidy je obecně špatně chápána a je multifaktoriální. Mnohé studie však... 3 Symptomatologie a klinický průběh. Pacienti zpravidla udávají postupný začátek... More ...

Jak čistit výrobek z mosazi?

Výrobek z mosazi je zpravidla velmi křehký, a podle toho se musí volit i správná forma čištění. Někdy můžete zatlačit při čištění více, jindy byste mohli výrobek poničit. Neměli byste ale používat hrubou sílu, neboť by vám mohl výrobek prasknout v ruce.

Související příspěvky: