Jaké jsou bobule ptačího zobu?

Obsah

Jaké jsou bobule ptačího zobu?

Jaké jsou bobule ptačího zobu?

Ptačí zob má černé a lesklé bobule o průměru šest až osm desetin centimetru. Na keřích se objevují právě v těchto dnech. Plody nechutnají vůbec dobře, ale i tak je děti mohou ze zvědavosti sníst a otrávit se. Kulaté bobule lilku černého dozrávají v srpnu až září.

Co jsou jedovaté bobule?

Dejte si pozor na jedovaté bobule! Podzim symbolizují především zralé plody, ale ne všechny patří mezi jedlé. Seznamte se s těmi, které by vaše děti neměli vůbec ochutnat.

Co jsou semena v bobule?

Semena jsou v bobuli obalena zdužnatělým oplodím které může být: 1 dužnaté – angrešt, borůvka, dýně, kiwi, konvalinka, meloun, okurka, rajče, rybíz 2 šťavnaté – bez černý (správně vícesemenná peckovice), hroznové víno 3 vysychavé – granátové jablko, paprika 4 hesperidium – bobule citrusů s oplodím rozlišeným na vnější barevné flavedo a vnitřní bílé albedo. More ...

Kde rostou bobule?

Pokud ale rostou na vaší zahradě nebo v blízkém okolí jedovaté bobule, nespoléhejte na to, že jim děti nedají přednost před lákavými pokrmy, které jim připravíte. Vždyť naše malá stvoření mají hlavně dokonalé zkoumací vlohy. Větší děti seznamte s názvy a s nebezpečím, jež je může potkat, pokud bobulku okusí.

Související příspěvky: