Co potřebujete vědět o bolestí stehna?

Obsah

Co potřebujete vědět o bolestí stehna?

Co potřebujete vědět o bolestí stehna?

Bolest stehna: vše co potřebujete vědět! Diagnostika bolestí stehna je velice obtížná, protože v této oblasti se nachází celá řada různých svalů, šlach, vazů, cév a nervů a dalších struktur.

K poranění svalů na stehně?

Mezi nejčastější druhy poranění svalů na stehně (i na jiných místech těla), mimo jiné, patří: Svaly, vazy a šlachy ve stehně se mohou natáhnout nebo natrhnout. Šlacha je struktura, přes kterou se sval připojuje ke kosti (svalový úpon nebo začátek svalu).

Proč poranění svalů na zadní straně stehna?

Poranění (natažení nebo natržení) svalů na zadní straně stehna (nejčastěji dvouhlavého svalu stehenního, který patří mezi ischiocrurální svaly označované též jako hamstringy) je nejčastější příčinou bolesti zadní strany stehen.

Proč je bolest stehna způsobena bolestmi?

Často je bolest stehenních svalů způsobena bolestmi kolene, třísel nebo kyčle (například při artróze), protože pacient má tendenci ulevovat bolavému kloubu, což přetěžuje svaly stehna a způsobuje bolest. Bolest ve stehně může být způsobena také poranění nervů, které kromě bolesti vyvolává také pocity brnění, mravenčení nebo pálení.

Související příspěvky: