Proč je nedostatek vitamínu D spojen s bolestmi kostí?

Obsah

Proč je nedostatek vitamínu D spojen s bolestmi kostí?

Proč je nedostatek vitamínu D spojen s bolestmi kostí?

Při nízké hladině vitamínu D neobsahuje váš kosterní systém dostatek vápníku, což přispívá k bolestem kostí. Nedostatek vitamínu D je spojen také s nemocemi, jako je roztroušená skleróza, revmatoidní artritida, osteoartritida, syndrom chronické únavy a fibromyalgie.

Co se považuje za nedostatek vitamínu D?

To je velice málo, protože za známku nedostatku vitamínu D se považuje již stav, kdy je jeho koncentrace v krvi nižší než 20 ng/ml (63,6 nmol/l). Poté co tato žena začala užívat doplněk stravy s vitamínem D, došlo ke zvýšení hladiny vitamínu D v krvi na 39 ng/ml (124 nmol/l) a únava i bolesti hlavy odezněly ( 12 ).

Kdo trpí nedostatkem vitamínu D?

Nedostatkem vitamínu D obvykle trpí lidé, kteří mají tmavou pleť, jsou starší 50 let a ti, kteří žijí v částech světa, kde jsou dlouhá období tmy. Máte-li nedostatek vitamínu D, vaše tělo nemusí být schopno správně fungovat a může dojít k mnoha nepříjemným projevům. Úroveň vitamín D můžete zvýšit dostatečným slunečním zářením a správnou stravou.

Proč se projevuje nedostatek vitamínu D?

8 častých příznaků, kterými se projevuje nedostatek vitamínu D 1 Zvýšená nemocnost. Jednou z nejdůležitějších rolí vitamínu D je podpora imunitního systému tak, abyste byli schopni bojovat proti virům a bakteriím, které způsobují onemocnění. 2 Únava a ospalost. Pocit únavy může mít mnoho příčin a nedostatek vitaminu D je jednou z nich. ... 3 Bolesti kloubů, kostí a zad. Vitamín D se podílí na udržování zdraví kostí prostřednictvím řady mechanismů. ...

Související příspěvky: