Co se stane, když snížíte příjem sacharidů?

Obsah

Co se stane, když snížíte příjem sacharidů?

Co se stane, když snížíte příjem sacharidů?

Každé rozhodnutí totiž bude mít na vaše tělo jiné účinky. Pojďme se tedy podívat, co se stane. Pokud snížíte příjem sacharidů, bude první věcí, které si všimnete, úbytek váhy. Bude se vám zdát, že hubnete téměř jako kouzlem. Ale není to tuk, který mizí, je to voda.

Když jíme sacharidy?

„Když jíme sacharidy, ukládají se v těle ve formě glykogenu a každý gram sacharidu třikrát až čtyřikrát nabyde ve vodě,“ vysvětluje. Tělo ukládá energii jako tuk nebo glykogen a k uložení glykogenu je potřeba voda.

Kdo věří na vysoký příjem sacharidů?

Někdo věří na jejich vysoký příjem, ale musí jít pouze o přírodní sacharidy, tedy z ovoce a zeleniny (high-carb), jiní zase přísahají, že cesta k věčnému zdraví a kráse vede přes velmi omezený přísun sacharidů (low-carb).

Proč byste jíst rafinované sacharidy?

Jakmile tedy přestanete jíst rafinované sacharidy, vaše hladina cukru v krvi se srovná a vás nebude přepadat vlčí hlad. Pokud chcete nějaké sacharidy jíst, pak si zvolte ty, které mají nižší glykemický index a které hladinu cukru v krvi udrží v rovnováze. Chcete zhubnout rychleji? Otestujte, jaký jste metabolický typ! 5. Můžete mít zácpu

Související příspěvky: