Kdy usušení šípků?

Obsah

Kdy usušení šípků?

Kdy usušení šípků?

Správně usušený šípek při zmáčknutí praská a nesmí být tzv. "gumový". Barvu by měl mít po usušení až vínově červenou a vonět by měl po ovoci. Jedině tak vám vydrží i několik let. Během sušení se však částečně z šípků vytrácí cenné látky, a tak je nejlepší zpracovat je za čerstva, třeba podle některého z našich receptů.

Kdy sbírat šípky?

Kdy sbírat šípky a jak je zpracovat? Šípky je nejlepší sbírat po prvním mrazíku, kdy jsou nejsladší. Rostou na keřích růže šípkové. Pozor ale na štětinky! Pokud máte citlivější kůži, vezměte si raději rukavice, jinak vás budou ruce nepříjemně svědit.

Jaké jsou účinky šípků?

Blahodárných účinků šípků využívali už ve starověkém Řecku a Římu, přesto dnes zůstává tato plodina nedoceněná. Přitom je bohatým zdrojem vitaminu C, silného antioxidantu karotenu, lykopenu a dalších vitaminů, jako jsou provitamin A, K a vitaminy skupiny B. Naučte se tento symbol podzimu zpracovat a využijte šípky v kuchyni!

Co jsou šípky na podzim?

Přitom je bohatým zdrojem vitaminu C, silného antioxidantu karotenu, lykopenu a dalších vitaminů, jako jsou provitamin A, K a vitaminy skupiny B. Naučte se tento symbol podzimu zpracovat a využijte šípky v kuchyni! V sychravém počasí vám posílí imunitu a pomohou i při nachlazení.

Související příspěvky: