Co jsou přírodní antibiotika v běžných potravinách?

Obsah

Co jsou přírodní antibiotika v běžných potravinách?

Co jsou přírodní antibiotika v běžných potravinách?

Přírodní antibiotika v běžných potravinách: Fungují skvěle, když neuděláte chybu 1 Česnek. Kdybychom hledali krále mezi přírodními antibiotiky, pak jím je bezesporu česnek. Při tepelné úpravě postupně... 2 Cibule. Ta není v domácím léčení používaná tak často jako česnek, ale její účinky jsou velmi podobné. 3 Křen. Nejlepší je konzumovat čerstvě nastrouhaný křen. Připravit... More ...

Co jsou antibiotika?

Antibiotika jsou látky, které inhibují růst (množení) mikroorganismů (bakteriostatické), nebo je usmrcují (baktericidní).Jsou produkovány bakteriemi nebo houbami. Účinné jsou i jejich (semi)syntetické deriváty. Ze širšího hlediska se k nim řadí i jiné antimikrobiální látky, tj. chemoterapeutika (syntetické substance) – sulfonamidy a chinolony.

Jaké jsou účinné antibiotika a pH?

Penetrace antibiotika a pH - především důležité u infekcí CNS. pH může signifikantně ovlivnit aktivitu antibiotika: např. aminoglykosidy jsou mnohem více efektivní v alkalickém prostředí Možné nežádoucí účinky - chloramphenicol - výskyt aplazie kostní dřeně 1/25 000-1/50 000.

Související příspěvky: