Co je měkký fibrom?

Obsah

Co je měkký fibrom?

Co je měkký fibrom?

Měkký fibrom (fibroma molle) se někdy označují také termínem stopkaté či pendulující fibromy (odborně akrochordomy), protože se jedná o kožní výrůstky visící (pendulující) na tenké stopce. Vypadají jako malá houba nebo bambulka se stopkou.

Jak diagnostikovat fibromyalgii?

Lékař fibromyalgii obvykle diagnostikuje podle typických příznaků a na základě vlastního lékařského vyšetření. Pacienti s fibromyalgií obvykle dlouhodobě (po dobu delší než 3 měsíců) trpí bolestmi celého těla, včetně krku, zad, pánve, břicha i končetin. Při pohmatovém vyšetření také lékař citlivost a bolestivost různých částí těla.

Kolik lidí postihuje fibromyalgie?

Statisticky fibromyalgie postihuje sei 1 člověka z 50. Onemocnění sedmkrát častěji postihuje ženy než muže.Nejčastěji se fibromyalgie vyskytuje mezi 25 až 55. rokem věku. Je méně častá u mladších dospělých a vzácná u dětí. Hlavními příznaky onemocnění jsou bolesti v různých částech těla a únava.

Proč dochází k odstranění fibromu?

Pokud k odstranění dochází, je to proto, že dotyčnému vadí z estetického hlediska, jsou příliš viditelné, nebo jsou v místech, kde dochází k jejich dráždění. Nejčastější způsob odstranění fibromu je pomocí elektrokauteru - což je operační přístroj umožňující ničit tkáně působením vysokofrekvenčního ...

Související příspěvky: