Kde je formaldehyd obsažen?

Obsah

Kde je formaldehyd obsažen?

Kde je formaldehyd obsažen?

Formaldehyd je obsažen převážně v levném a nekvalitním nábytku z Asie, před nedávnem byla zaznamenána zásilka nebezpečného nábytku z Běloruska. Řešením by bylo kupovat nábytek z masivního dřeva.

Může být formaldehyd příčinou onemocnění plic?

Formaldehyd může být také příčinou vzniku atopického ekzému, chronických zánětů středního ucha a může být spouštěčem dalších různých alergických stavů. Při vyšších koncentracích se pak dostavuje silné slzení, otoky a zánět plic. Koncentrace 60 - 125 mg/m3 (tj. 60 000 – 125 000 µg/m3) může způsobit dokonce smrt.

Jak se vyhnout formaldehydu?

Jak se formaldehydu vyhnout? Pokud nechcete mít doma produkt, který obsahuje formaldehyd, nebo jinou chemickou látku, která jej uvolňuje, pečlivě zkoumejte původ a etikety výrobků. Formaldehyd je obsažen převážně v levném a nekvalitním nábytku z Asie, před nedávnem byla zaznamenána zásilka nebezpečného nábytku z Běloruska.

Může být formaldehyd příčinou atopického ekzému?

Formaldehyd může být také příčinou vzniku atopického ekzému, chronických zánětů středního ucha a může být spouštěčem dalších různých alergických stavů. Při vyšších koncentracích se pak dostavuje silné slzení, otoky a zánět plic.

Související příspěvky: