Jak změnit barvu duhovky?

Obsah

Jak změnit barvu duhovky?

Jak změnit barvu duhovky?

Některé silné emoce mohou změnit barvu duhovky, a dokonce její velikost. Když jste šťastní, naštvaní nebo smutní, vaše tělo začne uvolňovat hormon, který má vliv na barvu i velikost duhovky. Jakmile prožíváte okamžiky štěstí, nebo jste naopak pořádně naštvaní, barva je živější a sytější.

Jak změnit barvu očí?

Barvu očí může změnit i některé onemocnění. Když se necítíte dobře nebo máte nějaký zdravotní problém týkající se očí, může být barva duhovky nažloutlá nebo nazelenalá. Hornerův syndrom (komplikace třetího lebečního nervu) mění barvu oka na světlejší, barvu může ovlivnit i zelený zákal nebo glaukom (šedý zákal).

Co se děje s změnou barvy očí?

Podle výzkumu je změna barvy očí spojena s procesy v nervovém a endokrinním systému a s množstvím melaninu. Proměnlivé oči reagují na stres, zamilovanost a únavu. Změna barvy může být také spojena s prostředím a změnou klimatu. Psychologové říkají, že tito lidé jsou někdy nepředvídatelní a zlomyslní.

Jaký je vliv na barvu duhovky?

Když jste šťastní, naštvaní nebo smutní, vaše tělo začne uvolňovat hormon, který má vliv na barvu i velikost duhovky. Jakmile prožíváte okamžiky štěstí, nebo jste naopak pořádně naštvaní, barva je živější a sytější. Když křičíte, oči získají načervenalou barvu, a vypadají tak světlejší. Barva duhovky závisí i na množství melaninu v oku.

Související příspěvky: