Jak se vaří ztracená vejce?

Obsah

Jak se vaří ztracená vejce?

Jak se vaří ztracená vejce?

Ztracená vejce se vaří v trochu chladnější vodě. Dělají se tak, že se obsah skořápky vyklopí do hrnce s horkou (71 - 82°C) vodou a vaří po dobu 2,5 - 3 minut. Příprava není úplně jednoduchá a někdy se to nemusí povést hned na první pokus.

Co potřebujete vědět o vejcích?

Vše, co potřebujete vědět o vejcích 1 Bílkoviny. Bílkoviny ve vejcích obsahují všechny nezbytné esenciální aminokyseliny v dostatečném množství, a proto jsou... 2 Tuky. Vaječný bílek tuky neobsahuje, a proto bývá oblíbenou součástí redukčních jídelníčku. 3 Vitamíny a minerální látky. Vejce obsahují prakticky všechny vitamíny kromě vitamínu C. V bílku jsou obsaženy především... More ...

Jak připravit a jíst vejce?

Jak nejzdravěji připravit a jíst vejce? Vejce patří mezi levné a neuvěřitelně výživné potraviny. Obsahují relativně málo kalorií, ale jsou doslova nabitá bílkovinami, vitamíny, minerály, zdravými tuky a řadou stopových prvků. Je ale potřeba si uvědomit, že způsob jakým vejce připravujeme ovlivňuje také jejich nutriční hodnoty.

Jak vařit vejce ve skořápce?

Vajíčka můžete jednoduše uvařit ve skořápce. Vaří se ve vodě po dobu 6 - 10 minut, podle toho zda je chcete mít uvařená natvrdo (hodně), naměkko (málo) nebo na hniličko (středně). Čím déle budete vejce vařit tím tužší žloutek bude. Ztracená vejce se vaří v trochu chladnější vodě.

Související příspěvky: