Proč pití bylinkových čajů během těhotenství?

Obsah

Proč pití bylinkových čajů během těhotenství?

Proč pití bylinkových čajů během těhotenství?

Pití bylinkových čajů během těhotenství je rozhodně lepší volbou než pití nápojů s vysokým obsahem kofeinu. Zatímco kofein má řadu nežádoucích účinků na organismus těhotné ženy, bylinkové čaje naopak organismus hydratují, obsahují snadno vstřebatelné účinné látky a dodávají tělu během těhotenství to, co potřebuje.

Kde koupit bylinkový čaj pro těhotné?

Pokud máte rády čaj, nemusíte se ho vzdávat ani v těhotenství. Stačí si vybrat některý z bezpečných a doporučovaných bylinkových čajů pro těhotné a vyvarovat se bylinek, které pro ženy v jiném stavu nejsou vhodné. Pro koupi těhotenských čajů můžeme doporučit například tuto lékárnu.

Co jsou bylinkové čaje v těhotenství?

Bylinkové (a jiné) čaje v těhotenství 1 Zázvorový čaj v těhotenství. Tento typ čaje v adekvátních dávkách (2 – 3 šálky čaje denně) je velmi prospěšný pro těhotné ženy, hlavně v prvním trimestru těhotenství. 2 Heřmánkový čaj v těhotenství. Heřmánek je bylinka používaná již od dob starověkého Egypta. Účinný je například při mírné nervozitě, zároveň podporuje imunitu a funguje jako prevence virových i bakteriálních onemocnění. 3 Šípkový čaj v těhotenství. Chcete-li čaj bohatý na vitamín C, uvařte si šípkový čaj. ...

Jak pití kopřivového čaje v těhotenství?

Pití kopřivového čaje v těhotenství je zdraví prospěšné. Maximální doporučená dávka je 1 až 2 šálky denně. Kopřivový čaj obsahuje hodně železa, hořčíku a vápníku a je jedním z nejlepších zdrojů důležitých látek a minerálů pro těhotné ženy. Tento čaj připravuje dělohu na porod a snižuje riziko poporodního krvácení.

Související příspěvky: