Co je kontrola motoru?

Obsah

Co je kontrola motoru?

Co je kontrola motoru?

Kontrolka motoru je indikátor signalizace poruchy výkonu motoru či s ním spjatých systémů. V moderních automobilech informuje o systému zapalování nebo selhání automatického přenosu, změně v otáčkách motoru po určité době nebo ve spalovací směsi a tak dále.

Jak se rozsvítí kontrola auta?

Většina kontrolek se rozsvítí vždy po nastartování auta a přibližně 5 sekund svítí. Poté jedna po druhé zhasne. Pokud je vše v pořádku. Pokud však jedna či více kontrolek nezhasnou nebo se rozsvítí za jízdy, obvykle to značí problémy.

Co je svítící kontrolka oleje?

Svítící kontrolka značí pokles oleje pod měrku. Olej dolijte při nejbližší možné příležitosti. Blikající kontrolka informuje o vadném snímače hladinu. Svítí-li tato kontrolka, znamená to spadlý klínový řemen, závadu alternátoru. Vypněte všechny spotřebiče (rádio, klimatizaci, apod.) a vyrazte do servisu.

Co znamená červená svítící kontrolka?

Zdaleka ne každý šofér ví přesně, co která kontrolka značí a o jaké závadě informuje. Základní dvě zásady zní při rozpoznávání problému a jeho závažnosti zní: Červeně svítící kontrolky značí vážné závady, které je nutné řešit ihned. Žlutě svítící kontrolky varují. Problém je nutné řešit co nejdříve.

Související příspěvky: