Kdy končí povinnost používat zimní pneumatiky?

Obsah

Kdy končí povinnost používat zimní pneumatiky?

Kdy končí povinnost používat zimní pneumatiky?

Posledním březnovým dnem pro řidiče automobilů končí povinnost za stanovených podmínek používat zimní pneumatiky. Řada z nich se rozhodne nepřezout na letní pneumatiky ani po tomto termínu. Průzkumy naznačují, že v České republice pětina řidičů jezdí i v létě na zimních či celoročních pláštích.

Co se týká zimní pneumatiky?

„Oproti zimním pneumatikám se v případě nouze významně zkrátí brzdná dráha a zvýší ovladatelnost automobilu. Navíc poklesne i spotřeba paliva. Jezdit v létě na letních kolech se vyplatí,“ uzavírá Roman Budský.

Jak použít zimní pneumatiky na pozemní komunikaci?

Dle §40a zákona 361/2000 Sb. mají řidiči povinnost použít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud: 1 Je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. 2 Lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá... More ...

Jak použít zimní pneumatiky na silnici?

Dle §40a zákona 361/2000 Sb. mají řidiči povinnost použít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud: Je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. Lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Související příspěvky: