Co je chladící kapalina do auta?

Obsah

Co je chladící kapalina do auta?

Co je chladící kapalina do auta?

Chladící kapalina do auta Chladící kapalina (či někdy také nemrznoucí kapalina) je označení pro chemickou směs, která se lije do speciální nádržky v motoru. Primární princip je snížit bod mrznutí (v zimě) a současně zvýšit bod varu (v létě).

Co je chladící kapalina?

Chladící kapalina (či někdy také nemrznoucí kapalina) je označení pro chemickou směs, která se lije do speciální nádržky v motoru. Primární princip je snížit bod mrznutí (v zimě) a současně zvýšit bod varu (v létě).

Může se stát, že chladící kapalina vystříkne ven?

Hrozí, že horká kapalina vystříkne ven a dojde k popálení. Může se stát, že z nádobky na chladící kapalinu bude kapalina ubývat poměrně rychle. V takovém případě může jít o poškození těsnění chladící soupravy a je nutná návštěva autoservisu. V případě, že vás na nedostatek chladící kapaliny upozorní kontrolka během jízdy, automobil zastavte hned, ...

Které jsou příčiny úniků chladící kapaliny?

Ušetříte si totiž větší a hlavně nákladnější starosti. K větším únikům chladící kapaliny vedou nejčastěji tři hlavní příčiny, přičemž tou první bývají poškozené hadice. U všech chladících okruhů nalezneme několik hadic, které přivádí vodu z motoru do chladiče a následně ji vrací.

Související příspěvky: