Co se týče kouření vodní dýmky?

Obsah

Co se týče kouření vodní dýmky?

Co se týče kouření vodní dýmky?

Voda nefiltruje toxiny z kouře – koncentrace nikotinu, dehtu, těžkých kovů a dalších pro člověka nebezpečných látek je v něm stejná a někdy i vyšší než při normálním kouření. Kouření vodní dýmky prokazatelně zvyšuje šanci na rakovinu plic, žilní problémy, zvýšený krevní tlak a další choroby – například větší kazivost zubů nebo osteoporózu.

Jaké jsou mýty o kouření?

O kouření existuje obrovské množství mýtů a pověr. Především ty, které tvrdí, že některé druhy kouření jsou méně nebezpečné. Jaká je realita? V bohatých západních zemích jsou choroby spojené s kouřením zodpovědné za každé páté úmrtí.

Jak se snažím kouření dýmky zdůrazňovat?

Jak se snažím všude zdůrazňovat, kouření dýmky je záležitostí velmi individuální a názory na "správné" a "špatné" postupy mohou být velmi subjektivní, a tedy různorodé. Já se pokusím vyhnout se jednoznačným závěrům, a spíše vysvětlit problém obecně a informovat o různých možnostech řešení.

Proč kouřit vodní dýmku?

Kouření vodní dýmky prokazatelně zvyšuje šanci na rakovinu plic, žilní problémy, zvýšený krevní tlak a další choroby – například větší kazivost zubů nebo osteoporózu. Navíc kromě nich u šiši hrozí přenášení infekčních chorob, když více lidí kouří z jedné dýmky.

Související příspěvky: