Jak vařená vejce oloupat?

Obsah

Jak vařená vejce oloupat?

Jak vařená vejce oloupat?

A jak vařená vejce nejjednodušeji oloupat? 1 Opravdu platí, že vejce se vkládá do vody, až když vaří. Pokud to neuděláte, zmenšujete si šance na hladké oloupání! 2 Dbejte na dobu spotřeby vajíčka. Pravidlo je, že starší vejce se snáze loupají. Pokud můžete trochu plánovat, používejte... 3 Zásada naprosto zásadní: loupejte pouze vychlazená vejce! More ...

Jak dlouho vařit vejce?

Jak dlouho vařit vejce? 3 minuty pro ztracená vajíčka (pošírovaná) 5 minut pro vajíčka naměkko 7 minut pro vajíčka nahniličko (s tekutým středem)

Jak se vaří ztracená vejce?

Ztracená vejce se vaří v trochu chladnější vodě. Dělají se tak, že se obsah skořápky vyklopí do hrnce s horkou (71 - 82°C) vodou a vaří po dobu 2,5 - 3 minut. Příprava není úplně jednoduchá a někdy se to nemusí povést hned na první pokus.

Co obsahuje jedno vařené vejce natvrdo?

Jedno vejce natvrdo obsahuje vitaminy A, E, B5, B12, B2 a vitamin D, dále fosfor, selen, kyselinu listovou, vápník i zinek. To vše v jednom kulatém balení. Neztloustnete po nich, je plné kvalitních bílkovin a obsahuje zdravé tuky, zato sacharidy ve výrazné menšině. Navíc vás zasytí na dlouho, i když jedno vařené vejce má asi jen 77 kalorií.

Související příspěvky: