Kdy je vejce nejhodnotnější?

Obsah

Kdy je vejce nejhodnotnější?

Kdy je vejce nejhodnotnější?

Vejce patří díky vysoké nutriční hodnotě vejce mezi nejhodnotnější potraviny. Průměrné vejce má energetickou hodnotu 332–387 kJ. Hlavním zdrojem energie je žloutek. Podle Food Standards Agency není pro většinu lidí (s výjimkou osob trpících hypercholesterolaemií) nutné omezovat spotřebu vajec.

Jak se vaří ztracená vejce?

Ztracená vejce se vaří v trochu chladnější vodě. Dělají se tak, že se obsah skořápky vyklopí do hrnce s horkou (71 - 82°C) vodou a vaří po dobu 2,5 - 3 minut. Příprava není úplně jednoduchá a někdy se to nemusí povést hned na první pokus.

Proč jsou vejce superpotravinou?

Vejce jsou považována za superpotravinu. Mají nejvyváženější obsah nutričně významných látek, obsahují skoro všechny důležité vitamíny a jsou dobře stravitelná. Kromě toho obsahují velký podíl proteinů, takže jsou vhodná pro všechny, kteří chtějí shodit nadbytečná kila nebo nabrat svaly.

Jak vznikají Abnormální vejce?

Abnormality vajec 1 Velká jednožloutková vejce snášejí nosnice občas; vznikají při dočasné poruše funkce vejcovodu. Taková vejce obsahují... 2 Trpasličí vejce (též pohádková nebo kohoutí vejce) představují abnormálně malá vejce (10 g i méně). Vznikají často tím,... 3 Dvoužloutková nebo třížloutková vejce vznikají při krátkých časových úsecích mezi ovulacemi žloutků nebo při... More ...

Související příspěvky: