Proč mikrovlnné trouby ohřívají teplo?

Obsah

Proč mikrovlnné trouby ohřívají teplo?

Proč mikrovlnné trouby ohřívají teplo?

U mikrovlnné trouby se ale teplo uvolňuje na molekulární úrovni. Mikrovlny hlavně ohřívají molekuly vody, ale působí i na tuky, oleje a sacharidy, jenom v menší míře než na vodu.

Co se děje při mikrovlnné troubě?

V důsledku působení mikrovln dochází k vibracím, otáčení a vzájemnému narážení molekul v jídle do sebe, což způsobí přeměnu kinetické energie na tepelnou. Je to podobné jako když máte studené ruce a snažíte se je zahřát tak, že je o sebe začnete třít. U mikrovlnné trouby se ale teplo uvolňuje na molekulární úrovni.

Co je mikrovlnná trouba?

Mikrovlnná trouba neboli mikrovlnka je kuchyňský spotřebič, který mění elektrickou energii na druh elektromagnetických vln, kterým se říká mikrovlny. V důsledku působení mikrovln dochází k vibracím, otáčení a vzájemnému narážení molekul v jídle do sebe, což způsobí přeměnu kinetické energie na tepelnou.

Co se týče mikrovlnné trouby?

Všechna negativa v souvislosti s používáním mikrovlnné trouby vycházejí ze švýcarské klinické studie Dr. Hanse Ulricha Hertela, který svými poznatky přesvědčil spoustu lidí o škodlivosti mikrovlnky pro lidské zdraví. Studie tvrdí, že mikrovlnná trouba ničí potraviny a zbaví jídlo nejzákladnějších živin.

Související příspěvky: