Jak se začali pěstovat kukuřice?

Obsah

Jak se začali pěstovat kukuřice?

Jak se začali pěstovat kukuřice?

S pěstováním kukuřice začali Aztékové, Mayové a Inkové před 5 600 lety. V roce 1930 se začali využívat první hybridy, které umožňují lepší využití kukuřice pro jednotlivé technologie. V současné době je rozšířená po celé Zemi. Setkat se s ní můžeme od 40° jižní šířky až po 56° severní šířky.

Kde se pěstuje kukuřice?

Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před našim letopočtem. Skutečný původ této rostliny zůstává však pro botaniky záhadou. Většina z nich se přiklání k názoru, že přímým předkem kukuřice je některý druh trávy rostoucí na území Mexika.

Jak uvařit kukuřici?

Rychlou variantou přípravy je kukuřici uvařit. Vložíte kukuřici do vroucí osolené vody, přičemž poměr by měl být asi 5 litrů vroucí vody na 1 lžíci soli. Celá kukuřice musí být ponořená. Průběžně kukuřici kontrolujte a případně vodu dolévejte.

Jaké jsou teplotní podmínky pro pěstování kukuřice?

Po vzejití rostliny kukuřice poměrně dlouho zakořeňují. Vegetativní orgány se vytváří při teplotách okolo 10 °C. Pro tvorbu generativních orgánů jsou potřeba teploty kolem 12 °C. Optimální teploty pro první fáze růstu 20 °C a pro rozvoj kořenového systému 24 °C.

Související příspěvky: