Proč je hortenzie žádanou rostlinou?

Obsah

Proč je hortenzie žádanou rostlinou?

Proč je hortenzie žádanou rostlinou?

Po více než dvou stoletích zůstává hortenzie žádanou a moderní rostlinou. Tyto nádherné keře je možné pěstovat na záhonech, jiné lze použít k popnutí zdí a mnohé se dají pěstovat i ve stromkových tvarech či v nádobách.

Jak pěstovat hortenzie?

Návod na pěstování hortenzií. Před samotnou výsadbou hortenzií je stejně jako u jiných rostlin nutné zvážit světelné podmínky daného stanoviště. Zatímco Hydrangea macrophylla, nebo-li hortenzie velkolistá, preferuje sice světlé, ale spíše polostinné až stinné stanoviště (ve stínu později nasazuje květy), Hydrangea paniculata, ...

Proč zazimovat hortenzie na zimu?

Protože hortenzie na zimu shazují listy, můžete je zazimovat v místnosti bez přístupu světla. Opatrně se zálivkou – hortenzie by neměly přeschnout, nadbytečná zálivka však způsobí zahnívání kořenů, což je může zcela zahubit.

Jak chránit hortenzie na zimu?

Na zimu je potřeba k hortenziím nahrnout lehčí substrát, nebo vrstvu spadaného listí či chvojí (mladé rostliny je potřeba před mrazy chránit více, starší jsou již odolnější). Některé hortenzie se dají i s uschlým květenstvím jemně svázat větvemi k sobě a celý tento svazek přikrýt netkanou textilií nebo jutovinou.

Související příspěvky: