Jak se vyrábějí pneumatiky?

Obsah

Jak se vyrábějí pneumatiky?

Jak se vyrábějí pneumatiky?

Jak se vyrábějí pneumatiky 1 Směs. Směsi napneumatiky se míchají z až 30 typů gumy, plniv a dalších složek. V obřích mísičích vznikne ze složek černá... 2 Mlýn. Po vychladnutí se guma řeže na pásy, z nichž vznikne základní konstrukce pneumatiky. Po rozmělnění jsou připraveny... 3 Sestavení. Nyní se pneumatika „skládá dohromady“ – postupně, zevnitř ven. Do stroje pro výrobu... More ...

Jak opravit pneumatiky v autě?

Musíte totiž pneumatiky z vozu fyzicky odmontovat, což na silnici v případě náhlého defektu rozhodně není nejbezpečnější metoda. Doporučujeme tedy tento druh opravy provádět v klidu doma v garáži, případně před ní. Vybila se vám v autě mrazem baterie?

Která je nejjúčinnější metoda opravy pneumatiky?

Zdaleka nejúčinnější metodou je ale použití sady na opravu pneumatiky, jak to tak ale bývá, nejúčinnější je také nejsložitější. Musíte totiž pneumatiky z vozu fyzicky odmontovat, což na silnici v případě náhlého defektu rozhodně není nejbezpečnější metoda. Doporučujeme tedy tento druh opravy provádět v klidu doma v garáži, případně před ní.

Jaká je maximální rychlost pneumatiky?

Rychlostní index označuje, pro jakou maximální rychlost je pneumatika stavěna. Tuto rychlost byste za žádných okolnostní neměli překročit, jinak podstupujete nebezpečí selhání pneumatik. V tabulce můžete vidět nejobvyklejší značky. Pneumatika z příkladu má index V – maximální bezpečná rychlost je 240 km/h.

Související příspěvky: