Co je hlasové projevy křepelek?

Obsah

Co je hlasové projevy křepelek?

Co je hlasové projevy křepelek?

Posledním typem hlasového projevu křepelek je vábivé volání. Zní asi jako trochu hlasitější pípání a používá ho buď samec, pokud chce samičce nabídnout něco dobrého k jídlu, nebo samička, která takto vábí kuřátka, rovněž ke krmivu.

Kdo je křepelka americká a kalifornská?

Křepelka americká nebo také virginská (Colinus virginianus) a křepelka kalifornská (Lophotryx californica) nepatří do rodu Coturnix. Intenzivní chovy – Japonsko, USA od 50.let

Proč jsou křepelky čínské tiší?

Křepelky čínské jsou velmi tiší ptáci. Spolu se dorozumívají téměř neslyšitelným pípáním. Občas, pokud jsou ptáci od sebe odloučeni nebo jsou chováni jednotlivě, se vzájemně volají. Zní to asi jako "kňučení" nebo jak to popsat, každopádně to není nijak hlasité. Posledním typem hlasového projevu křepelek je vábivé volání.

Proč jsou křepelky čínské nároční ptáci?

Křepelky čínské nejsou nijak nároční ptáci a bez obav si je mohou pořídit i začátečníci. Jedinou potíží může být neschopnost samiček vysedět vajíčka. Většinou se to stává u samic, které pochází z líhně a nemají tak mateřský pud, nebo pokud samičky nemají dostatek soukromí či vhodný úkryt, kam vajíčka naklást.

Související příspěvky: