Jaké jsou termíny vysévání rajčat?

Obsah

Jaké jsou termíny vysévání rajčat?

Jaké jsou termíny vysévání rajčat?

Vysévání semínek rajčat Rajčata pro venkovní pěstovánívyséváme od března až do začátku dubna do truhlíků ve světlé a teplé místnosti nebo do misek, umístěných v teplém pařeništi. Vlhkost udržujeme zakrytím truhlíku skleněnou deskou nebo můžeme pravidelně rosit postřikovačem. Přibližně za deset dnů rajčatová semínka vyklíčí.

Jak pěstovat rajčata na zahradě?

2 Jak pěstovat rajčata na zahradě 1 Před zasazením je nutné sazenice ostříhat. Rajčatům ostřiháme všechny listy, s výjimkou vršku, který bude čouhat ze země ven. ... 2 Zálivka, vylamování a hnojení rajčat. Rajčata pravidelně zaléváme a také vylamujeme postranní výhony, které rostou nad každým listem. ... 3 Mulčování, sklizeň rajčat. Rajčata sklízíme postupně. Pokud chceme zavařovat, necháme rajčata na keřích co nejdéle. ...

Kdy jsou rajčata pěstovány?

Rajčata patří mezi trvalky bylinného charakteru pěstované jako jednoleté rostliny. Patří do čeledi lilkovitých. Původem pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Plodem jsou bobule, kterým se říká rajčata.

Jaké jsou vitamíny v rajčatách?

Rajčata obsahují vitamín B1, B2, B6, C, E a provitamín A, z minerálních látek vápník, fosfor, železo, jód, měď a draslík. Jsou vynikajícím léčivem na zánět močových cest, čistí ledviny, pomáhají při bolestivém močení a nezhoubném zvětšení prostaty.

Související příspěvky: