Co doporučuji v Švýcarsku?

Obsah

Co doporučuji v Švýcarsku?

Co doporučuji v Švýcarsku?

Pro gurmány určitě doporučuji Globus a jejich občerstvení. Obecně lze říci, že ve Švýcarsku se při volbě restaurace nemůžete zmýlit, všude se najíte dobře, jen v jednodušších restauracích bude patrně menší výběr, často ale typická místní kuchyně.

Jaké jsou restaurace ve Švýcarsku?

Obecně lze říci, že ve Švýcarsku se při volbě restaurace nemůžete zmýlit, všude se najíte dobře, jen v jednodušších restauracích bude patrně menší výběr, často ale typická místní kuchyně. Také je dobře vědět, že se zde nerozlišuje nebo alespoň zdaleka ne tolik, jak jsme tomu zvyklí od nás, poloha restaurace.

Kde jsou peníze ve Švýcarsku?

Peníze a ceny ve Švýcarsku 1 Švýcarský frank. Najdeme zde mince v hodnotě 5, 10, 20, 50 rappen, 1, 2 a 5 franků, bankovky pak od 10, 20, 50, 100, 200... 2 Směnárny a platba kartou. Peníze lze snadno vyměnit v jakékoli směnárně na hranicích, v bance nebo na větších nádražích,... 3 Kolik co stojí. Běžný oběd (pouze jídlo) pro jednu osobu v levnější restauraci vyjde na 15– 20... More ...

Jaké jsou hranice s Švýcarskem?

Švýcarsko sousedí s následujícími státy, se kterými má suchozemské hranice: s Itálií je 734,2 km, s Francií 571,8 km, s Německem 345,7 km, s Rakouskem 165,1 km (přerušena Lichtenštejnskem) a s Lichtenštejnskem 41,1 km; celkem 1857,9 km.

Související příspěvky: