Kde je největší vodopád v Krkonoších?

Obsah

Kde je největší vodopád v Krkonoších?

Kde je největší vodopád v Krkonoších?

V Krkonoších ještě chvíli zůstaneme, protože se chtě nechtě musíme zmínit o Velkém vodopádu Bílého Labe. Ten je vysoký 14,5 metru a má několik stupňů – Lavinovou peřej asi 800 metrů nad Boudou u Bílého Labe, další stupeň je pak pod ní. Vodopád si pořádně prohlédnete, když se od Boudy u Bílého Labe vydáte po modré k Luční boudě.

Kde jsou stradonické vodopády?

Stradonické vodopády nedaleko Berouna. Stradonické vodopády jsou jedním z mála míst, kam zatím značky nevedou. Leží na bezejmenném potoce kousek za vesnicí Stradonice, která se nachází mezi Nižborem a Berounem. Vodopády se ukrývají v menší úzké rokli, která je obestavěna chatami. V horní části rokle se nachází několik kaskád a vodopád.

Největší a nejzajímavější vodopády na světě?

Největší a nejzajímavější vodopády 1 Vodopády Iguazu. 2 Viktoriiny vodopády. Viktoriiny vodopády (Mosi-oa-Tunya ) jsou jedny z nejmohutnějších vodopádů na světě. ... 3 Vodopád Dettifoss. 4 Niagarské vodopády. 5 Vodopád Salto Angel. 6 Yosemitský vodopád. Yosemitský vodopád se svou výškou 739 metrů patří k nejvyšším na světě. ... 7 Vodopád Skogafoss. 8 Vodopád Caracol. More ...

Související příspěvky: