Jaký je kompostér pro malou zahradu?

Obsah

Jaký je kompostér pro malou zahradu?

Jaký je kompostér pro malou zahradu?

Jaký kompostér pro malou zahradu, jaký pro velkou? Pro zahrady s velikostí nad tisíc metrů čtverečních se hodí dřevěná sila, která představují nejjednodušší typ kompostérů. Jejich výhodou je možnost vyrobit si je svépomocí s použitím pily a hřebíků, minusem je pouze rychlejší rozpad konstrukčního materiálu, kdy na dřevo působí vlivy počasí.

Co se hodí do kompostu?

Odpad z kuchyně jako různé odřezky a slupky zeleniny a ovoce se do kompostu hodí, nikoliv však zbytky jídla. NEPATŘÍ V kompostu rozhodně není místo pro plevele, kamení, sklo, keramické materiály a plasty. Plevel sice patří do skupiny organických materiálů, ale jeho přítomnost zde je naprosto nežádoucí.

Co použít pro zakládání kompostů?

PATŘÍ Pro zakládání kompostů používejte organické materiály, jako jsou tráva s listím, zemina, ale i třeba škrabky z okrajů silnic, v nichž není kamení. Můžete využít i drtičem rozdrcené větvičky, ale vyvarujte se ukládání větších kusů dřevitého materiálu, jenž by se rozkládal příliš pomalu.

Jaký je průměr dřevěného kompostéra?

Dřevěný kompostér by měl mít rozměr jeden krát jeden metr s výškou zhruba jeden metr a dvacet centimetrů. Pro základní konstrukci použijte kulatinu s průměrem alespoň patnáct centimetrů.

Související příspěvky: