Co se týče zelených rajčat?

Obsah

Co se týče zelených rajčat?

Co se týče zelených rajčat?

Nezralá rajčata obsahují vyšší dávku tomatinu a solaninu, což jsou jedy, které lidskému tělu škodí. Pokud z nich ale vyrobíte delikatesy, do kterých se přidává ocet, neblahé účinky jedu minimalizujete. Kojící a těhotné ženy by se však konzumace jakýchkoliv výrobků ze zelených rajčat měly raději zcela vyhnout.

Jak vařit rajčata?

Rajčata rozkrájejte a pomalu vařte doměkka. Rozvařená rajčata propasírujte, přidejte cukr, vanilkový cukr a vanilkový lusk. Pomalu vařte asi hodinu, abyste zredukovali vodu. Pak přidejte želírovací prostředek, kyselinu citronovou a rum.

Jak připravit zelená rajčata?

Pokud nemáte dost místa nebo trpělivosti čekat, až se vybarví, zkuste zelená rajčata hned zpracovat třeba podle našich receptů. Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Smíchejte kukuřičnou mouku s hladkou a přidejte sůl, pepř a kajenský pepř. Rajčata namočte v zakysané smetaně a pak obalte ve směsi.

Jak sklidit zelená rajčátka?

Zelená rajčátka můžete dát také do dřevěné lísky a dát do tepla. Opět postupem času zčervenají. Sklidit můžete i celé rostliny a ty pak zavěsit v teplé a dobře větrané místnosti. Nezapomeňte ale plody pravidelně kontrolovat a nahnilé kousky ihned odstraňte.

Související příspěvky: