Jak dlouho trvá přezimování motýlů?

Obsah

Jak dlouho trvá přezimování motýlů?

Jak dlouho trvá přezimování motýlů?

Z dalších dlouhověkých přezimujících druhů se uvádí babočka paví oko nebo babočka bílé C . U zbylé většiny motýlů se délka jejich života pohybuje v rozmezí od dvou do tří týdnů.

Co se týká motýlů, kteří přezimují?

A naopak zde máme i motýly, kteří se díky tomu, že přezimují, dožívají úctyhodného věku. V tomto ohledu je u nás i v celé Evropě jakýmsi rekordmanem žluťásek řešetlákový, který se objevuje začátkem července a po hibernaci je schopen přežít až do června roku následujícího, což je téměř 11 měsíců.

Kde jsou motýly na skleníku botanické zahrady v Praze?

Vzpomínáte, že motýly jste vídali kdysi dávno ještě u babičky na chalupě a ano, pak ještě loni a předloni na výstavě těch krásných exotických motýlů ve skleníku Botanické zahrady v Praze? Kam se všichni ti žluťásci, modrásci, babočky a otakárci vlastně poděli? Žijí. Včely, čmeláci, motýli, vážky i jiný hmyz.

Jak dlouho žije motýl?

Jak dlouho žije motýl? Babočka admirál - Vanessa atalanta Babočka bílé c - Polygonia c-album Babočka bodláková - Vanessa cardui Babočka jilmová - Nymphalis polychloros Babočka kopřivová - Aglais urticae Babočka osiková - Nymphalis antiopa Babočka paví oko - Inachis io Babočka síťkovaná - Araschnia levana Babočka vrbová - Nymphalis xanthomelas

Související příspěvky: