Kde pocházejí Investiční zlato a mince?

Obsah

Kde pocházejí Investiční zlato a mince?

Kde pocházejí Investiční zlato a mince?

Investiční zlaté slitky a mince pocházejí ze světově uznávaných rafinérií a mincoven, v Evropě to jsou například Švýcarské investiční zlato Argor Heraeus nebo Pamp, Německé investiční zlato Heraeus a Rakouské investiční zlato Münze Österreich. Dlouhá historie a dobrá reputace výrobců zajišťuje akceptovatelnost a likviditu na světových trzích.

Co je nejčistší zlato na mincích?

Nejčistší (nejryzejší) podobu lze spatřit na mincích od Kanadské královské mincovny (The Royal Canadian Mint), které uvádí ryzost až 999,99/1000. Jedná se tedy o tzv. „pětidevítkové“ zlato a je emitováno pouze v rámci zvláštní edice mincí. 999/1000 (24 karátové zlato): jedná se o především investiční zlato ve formě mincí a slitků

Kde obchoduje zlato v Londýně?

Zlato je obchodováno na celém světě, hlavní a důležitou roli pro cenu zlata hraje tzv. Londýnský fix, který se vyhlašuje dvakrát denně ve dnech, kdy se obchoduje a to AM (dopolední v 10:30) a PM (odpolední v 15:00). Obchodníci se zlatými slitky a mincemi uskutečňují své obchody za spotovou cenu zlata plus tzv. prémium což je přirážka k ceně.

Co je slovo zlato?

Zlato - již samotné slovo vyzařuje něco jedinečného a fascinujícího, co na této planetě můžeme nalézt. Zlato je kovem, který fascinoval člověka a celé civilizace od nepaměti a tato jeho funkce přetrvala i do dnešních dní.

Související příspěvky: