Kdo je kukuřice cukrová?

Obsah

Kdo je kukuřice cukrová?

Kdo je kukuřice cukrová?

Kukuřice je známá jako plodina asi 2500 let, byla to nejrozšířenější rostlina předkolumbovské Ameriky, zejména v Peru a v Bolívii, kde byla vypěstována z planých rostlin. Kukuřice cukrová je mladší, známe ji teprve od 18. století.

Kde se pěstuje kukuřice?

Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před našim letopočtem. Skutečný původ této rostliny zůstává však pro botaniky záhadou. Většina z nich se přiklání k názoru, že přímým předkem kukuřice je některý druh trávy rostoucí na území Mexika.

Jak nalévat zrna kukuřici?

V období nalévání zrna kukuřici zalévejte. Palice kukuřice sklízejte ve voskově mléčné zralosti. Jakmile zhnědnou blizny vyčnívající z palic (vlasy), rozbalte listeny kryjící palici a do zrna zatlačte nehtem. Pokud se objeví mléčná tekutina, je zrno zralé.

Proč je kukuřice sladká jako ovoce?

Kukuřice cukrová – zelenina sladká jako ovoce 1 Sladká chuť kukuřice má původ ve vysokém obsahu sacharidů. Na 100 g obsahuje zhruba 19 g sacharidů, zejména se jedná o sacharidy jednoduché. ... 2 Kukuřice je i zdrojem vlákniny a vitamínů. Když sníme porci o váze 100 g, přijmeme 5 % doporučené denní porce vlákniny. ... 3 Můžeme připravovat jen samotná zrna, nebo celé palice. Nejčastěji se zrna jen povaří v mírně osolené vodě (nebo v páře), celé palice se skvěle pečou v troubě nebo grilují.

Související příspěvky: