Jak hnojit trávník správně?

Obsah

Jak hnojit trávník správně?

Jak hnojit trávník správně?

Častou chybou bývá chybné nebo dokonce žádné hnojení. Jak tedy hnojit trávník správně? Že by se trávník měl hnojit, ví asi každý, ale z mého soukromého průzkumu jsem zjistila, že dobrá čtvrtina lidí jej nehnojí vůbec nebo jen jednou za několik let.

Co jsou dlouhodobá hnojiva na trávníku?

Dlouhodobá hnojiva: 1 doporučený interval hnojení: 2x–3x za sezonu; 2 jsou speciálně vyvinutá pro travnaté plochy; 3 mají přesně vyvážený obsah živin (N, K, P a Mg); 4 představují minimální nebezpečí spálení trávníku.

Co vyčíst z obalu trávníkového hnojiva?

Co vyčíst z obalu trávníkového hnojiva? Existují stovky druhů hnojiv a pro standardního spotřebitele jsou vesměs univerzální, takže výběru se nemusíte bát: Chybu neuděláte. Zkontrolujte ale pro jistotu, že výrobce zaručuje zdravotní nezávadnost a bezpečnost pro zdraví lidí i zvířat.

Proč by se trávník měl hnojit?

Že by se trávník měl hnojit, ví asi každý, ale z mého soukromého průzkumu jsem zjistila, že dobrá čtvrtina lidí jej nehnojí vůbec nebo jen jednou za několik let. To opravdu nestačí! Chcete-li, aby byl trávník hustý, sytě zelený, bez mechů a plevelů, je nutné se mu po této stránce párkrát ročně věnovat.

Související příspěvky: