Jak opravit betonovou Maltu?

Obsah

Jak opravit betonovou Maltu?

Jak opravit betonovou Maltu?

Najdeme zde vše potřebné – od penetračních nátěrů přes škálu opravných malt až po finální ochranné nátěry. Drolení, praskliny, fleky nebo nejednotná barva. Pokud se nám podaří na tyto příznaky včas zareagovat, tak můžeme výrazně prodloužit životnost betonového povrchu. Pro opravy menšího rozsahu se doporučuje využít univerzální opravnou maltu.

Které Malty nám pomáhají při opravách betonových konstrukcí?

Při opravách betonových konstrukcí nám mohou výrazně pomoci tzv. sanační malty, které se vyznačují svou přídržností a houževnatostí. Kolikrát se nám zatajil dech, když jsme při stěhování nábytku urazili kousek betonových schodů nebo zídky? Nesčetněkrát.

Co způsobují negativní jevy v betonu?

Negativní externí jevy však často způsobují jeho popraskání nebo odloupnutí. Déšť, mráz, sůl, nestabilní podklad nebo působení člověka. To vše může výrazně porušit stavbu i celkový vzhled betonu. Pokud se nechceme pouštět do jeho drahé a velmi náročné výměny, je třeba přikročit k opravě.

Proč se opravy betonu používají?

Nesčetněkrát. Představa opravy betonu se tak stávala noční můrou každého z nás. „ Rekonstrukce poškozených hran nebo popraskaných povrchů často představují nekonečný kolotoč oprav. Běžná praxe ukazuje, že se ve většině případů využívá běžný, na stavbě vyrobený, beton.

Související příspěvky: