Kdo má starosti létání bezpilotních prostředků?

Obsah

Kdo má starosti létání bezpilotních prostředků?

Kdo má starosti létání bezpilotních prostředků?

V ČR má na starosti letecké předpisy Úřad pro civilní letectví . Provoz bezpilotních prostředků určuje letecký předpis L2 - Pravidla létání v Doplňku X. Bohužel jako každý předpis, i tento je napsán tak, že je obtížně pochopitelný pro letectvím nepolíbené.

Kde mohu létat s dronem?

Nad touto hmotností s ním smíte létat jen pokud má systém pro bezpečné ukončení letu tj. například návrat na místo vzletu v případě ztráty spojení. Kde mohu se svým dronem létat? V průběhu vzletu a přistání se nesmíte přiblížit k osobě na méně než 50 metrů horizontálně (kromě pilota nebo doprovázejících osob).

Kde mohu se svým dronem létat?

Kde mohu se svým dronem létat? V průběhu vzletu a přistání se nesmíte přiblížit k osobě na méně než 50 metrů horizontálně (kromě pilota nebo doprovázejících osob). Pro drony do 7Kg platí, že minimální vzdálenost od osob a staveb musí být bezpečná.

Jak je to s létáním kolem letišť?

ÚCL doporučuje jako bezpečnou vzdálenost poměr 1:2 při letu s dopřednou rychlostí (na sto metrů výšky poloměr 200 metrů) a 1:1 bez dopředné rychlosti (na 100 metrů výšky, kruh o poloměru 100 metrů). Jak je to s létáním kolem letišť?

Související příspěvky: