Co je titul MBA?

Obsah

Co je titul MBA?

Co je titul MBA?

Titul je zkratkou tvořenou počátečními písmeny stupně vysokoškolského studia („Master“, v České republice odpovídá stupni magisterského studia) a oboru, který držitel absolvoval („Business Administration“, obdoba českého inženýra ekonomie). Psaná podoba titulu MBA bývá někdy sporná.

Jak získat MBA v České republice?

Titul MBA („Master od Business Administration“) je v České republice možné získat na zhruba 20 "MBA školách" v soukromém i veřejném sektoru. Studium MBA v České republice však není nostrifikováno, to znamená, že titul MBA není možné považovat za titul akademický. Jedná se o titul profesní.

Jak psát tituly za jménem?

Jak psát tituly aneb titul MBA se uvádí vždy za jménem 1 Zkratka MBA. Titul MBA je původem ze Spojených států, kde byl poprvé udělen absolventům Darmouth College v roce 1900. 2 Jak správně psát titul MBA. Psaná podoba titulu MBA bývá někdy sporná. Je možné setkat s několika jeho podobami, a to i... 3 Uvádění titulů za jménem. Způsob, jakým se řadí tituly za jménem, je... More ...

Jak se řadí tituly za jménem?

Způsob, jakým se řadí tituly za jménem, je doporučen Ústavem pro jazyk český. Platí, že stejně jako tituly uváděné před jménem se i tituly za jménem řadí podle pořadí, v jakém je držitel získal. Existuje také varianta, kdy se doporučuje řadit za jméno nejprve tituly akademické a až za ně uvádět tituly profesní.

Související příspěvky: