Kdo je hlavní město mexického státu?

Obsah

Kdo je hlavní město mexického státu?

Kdo je hlavní město mexického státu?

Hlavní město: México (15,1 milionů obyvatel) Státní zřízení: Prezidentská federativní republika. Správní členění: 31 spolkových států, 1 federální distrikt hlavního města. Obyvatelstvo: 112,3 mil. (údaj z roku 2010) Hustota obyvatel: 47 obyvatel/ km². Důležité etnické skupiny: Mestici (75%), běloši (13%), indiáni (9%)

Jaké jsou hranice Mexiku s USA?

Na severu hraničí s USA (hranici v délce 2 597 km tvoří částečně řeka Rio Grande) a na jihu s Guatemalou a Belize. K Mexiku patří také několik ostrovů ležících na západě v Tichém oceánu, a na východě okolo pobřeží v Mexickém zálivu či Karibském moři.

Jaké jsou orientační ceny v Mexiku?

Jaké jsou orientační ceny v Mexiku? Mexiko představuje nákupní ráj, a to především pro Američany. Lze říci, že tady není draho. Pojďme si upřesnit orientační ceny. Pokud budete chtít ušetřit za ubytování, v levnějších hotelech zaplatíte přibližně 100 – 200 pesos ( 9 – 18 USD) ve dvoulůžkovém pokoji. V hotelu střední kategorie si připlatíte za noc ...

Kde jsou Spojené státy mexické?

Mexiko, plným názvem Spojené státy mexické (španělsky Estados Unidos Mexicanos), je federativní republika na americkém kontinentu. Stát je rozdělen na 31 spolkových států a distrikt hlavního města. Na severu hraničí s USA (hranici v délce 2 597 km tvoří částečně řeka Rio Grande) a na jihu s Guatemalou a Belize.

Související příspěvky: