Proč Konzumace olivového oleje nevede ke zvýšení tělesné hmotnosti?

Obsah

Proč Konzumace olivového oleje nevede ke zvýšení tělesné hmotnosti?

Proč Konzumace olivového oleje nevede ke zvýšení tělesné hmotnosti?

Jedna studie na 7 tisících španělských vysokoškolácích, která trvala dva roky, potvrdila, že konzumace olivového oleje nevede ke zvýšení tělesné hmotnosti ( 32 ). Jinými slovy konzumace olivového oleje ve větším množství nevede k tloustnutí a ke vzniku nadváhy či obezity.

Co je olivový olej proti zánětu?

Shrnutí: Olivový olej obsahuje řadu živin, které pomáhají v boji proti zánětu. Mezi tyto živiny patří například kyselina olejová a také antioxidant oleokantal. Cévní mozková příhoda vzniká při porušení zásobování mozku krví, a to buď v důsledku ucpání cévy sraženinou nebo v důsledku krvácení do mozku.

Co je olivový olej a zdraví?

Olivový olej a zdraví: 11 léčivých účinků, o kterých možná nevíte! Kolem tuků, které přijímáme v potravě, panují mezi odborníky rozporuplné názory. Nicméně prakticky všichni lékaři vám potvrdí, že olivový olej, zejména v takzvaném extra panenském provedení, je velmi zdravý.

Co se týká olivového oleje?

Jinými slovy konzumace olivového oleje ve větším množství nevede k tloustnutí a ke vzniku nadváhy či obezity. Navíc jedna studie trvající 3 roky, které se zúčastnilo 187 účastníků, prokázala, že strava bohatá na olivový olej, zvyšuje hladinu antioxidantů v krvi a navíc pomáhá při hubnutí ( 33 ).

Související příspěvky: