Co jsou přijaté zálohy?

Obsah

Co jsou přijaté zálohy?

Co jsou přijaté zálohy?

Přijaté zálohy Přijaté zálohy jsou našimi pasivy. Tedy částkami, které budeme muset buď vyúčtovat, nebo je v případě neuskutečnění plnění vrátit. Zde rozlišujeme na zálohy: krátkodobé (účet 324) – na období kratší než jeden rok, a; dlouhodobé (účet 475) – na období delší než jeden rok.

Jaké jsou poskytnuté zálohy?

Poskytnuté zálohy Č. Účetní případ Částka Účtování Účtování Č. Účetní případ Částka MD Dal 1. Zaplacení zálohy od odběratele 54 000,- 221 Účet 221 - Bankovní účty (Aktivní) 2 ... 324 Účet 324 - Přijaté provozní zálohy ( ... 2. Vystavení daňového dokladu na přijatou p ... 9 000,- 324 Účet 324 - Přijaté provozní zálohy ( ... 343 Účet 343 - DPH - Daň z přidané hodno ... 3. Vystavení faktury na zboží v celkové čás ... Vystavení faktury na zboží v celkové čás ... Vystavení faktury na zboží v celkové čás ... Vystavení faktury na zboží v celkové čás ... 4 more rows ...

Jak získat dobrovolné zálohy?

„Dobrovolné“ zálohy mohou být poskytnuté v různé výši. Hraje zde svoji úlohu důvěra a znalost platební morálky druhé strany. Zejména u plateb za zboží je historická zkušenost s placením limitující a spolu s většími pravidelnými odběry vede od nutnosti zálohovat až k fakturaci s prodlouženou splatností.

Související příspěvky: