Jak rozpoznat lupus?

Obsah

Jak rozpoznat lupus?

Jak rozpoznat lupus?

Příznaky lupusu: 13 signálů, jak včas rozpoznat tuto hroznou nemoc 1 Příběh Malorie a jejího onemocnění. Když jí bylo 17 let, lékaři jí diagnostikovali revmatoidní artritidu, ale ještě... 2 Příznaky lupusu – jak může ovlivnit váš život. Sarah Stothersová, speciální zdravotní sestra, uvádí „vysilující únavu“... 3 Lupus se podobá jiným onemocněním. Lupus svými příznaky často... More ...

Co je Lupus?

Lupus (odborně systémový lupus erythematodes) je celoživotní onemocnění, kdy buňky imunitního systému útočí na vlastní buňky lidského těla, způsobují zánět a poškozují tkáně. Nemoc může postihovat pouze kůži, ale častěji bývají zasaženy i další systémy – především klouby, srdce a ledviny. Ženy trpí lupusem 10× častěji než muži.

Jak se projevují projevy lupusu?

Zvýšená náchylnost k infekcím. Problémy se zrakem. Zhoršení paměti. Změny chování či snížení inteligence. V průběhu onemocnění se mohou projevy lupusu měnit. Často se střídá období zhoršení nemoci (relaps) s obdobím, kdy je lupus méně aktivní a příznaky jsou mírnější nebo úplně vymizí (remise).

Co je lupus na celý život?

Nemoc na celý život Lupus (odborně systémový lupus erythematodes) je celoživotní onemocnění, kdy buňky imunitního systému útočí na vlastní buňky lidského těla, způsobují zánět a poškozují tkáně.

Související příspěvky: